A Balaton és térsége sajátos fejlesztési igényei miatt kedvelt mintaterülete és partnere nemzetközi együttműködéseknek, projektkezdeményezéseknek. A nemzetközi együttműködések egyrészt a Tanács partnerkapcsolata, másrészt a munkaszervezet nemzetközi projektjei keretében valósulnak meg, ennek érdekében:

  • nemzetközi együttműködési keret-megállapodásokat köt:

A külföldi partnerekkel való folyamatos kapcsolattartás mellett a Balaton Fejlesztési Tanács nemzetközi megkereséseket követően együttműködési keret-megállapodásokat kötött azonos adottságú területek irányító szervezeteivel közös programok, projektek kezdeményezésére és megvalósítására. A megállapodások célterülete a fenntartható fejlődés elősegítése, különös figyelemmel a környezetvédelem és turizmus területére.

Együttműködő szervezetek:

  • Living Lakes Network – Élő tavak hálózata
  • Poyang-tó, Kína
  • Dongqian-tó, Kína
  • Magyar – Belorusz együttműködés
  • nemzetközi pályázatok tekintetében rendszeres, eredményes pályázó:

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. közel 15 éve, a 2000-es évek elejétől ösztönzi és támogatja a Balaton természeti értékeinek megóvását, az idegenforgalom fellendítését,
valamint a fenntartható városfejlesztés megvalósítását nemzetközi együttműködések keretében. A Kft. nemzetközi projektekkel foglalkozó csoportját a projekt,- és pénzügyi menedzsment területén felkészült, több nyelven beszélő menedzserek alkotják, ennek köszönhetően az elmúlt években a Kft. 12 nemzetközi programban és 22 nemzetközi projektben tevékenykedett eredményesen. Nemzetközi projektjeinkről itt tájékozódhat!

  • folyamatosan keresi az új együttműködési lehetőségeket:

Évről évre egyre több projekt szintű partnerkeresés miatt veszik fel a kapcsolatot a Kft. nemzetközi csoportjával, mely szakmailag felkészül a legkülönbözőbb kezdeményezések típusaira, úgy mint a környezetvédelem (vízminőség, környezeti irányítási rendszerek, természeti értékek védelme, biológiai sokféleség, stb.), a turizmus, a közlekedésfejlesztés, vidékfejlesztés, közbiztonság stb.

  • nemzetközi pályázatokkal kapcsolatosan tanácsadást nyújt:

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet önkormányzatai és egyéb szervezetei számára nemzetközi együttműködéseik, tevékenységeik megvalósításához tanácsadást nyújt, valamint vállalja nemzetközi projektek kidolgozását és szakértőként a végrehajtás menedzselését is.

Amennyiben nemzetközi pályázatokkal kapcsolatosan kérdései merülnének fel, vagy partnerszervezeteket keresne nemzetközi együttműködéseihez a térségből, kérjük írjon a Nemzetközi Együttműködési Csoportunknak az international.team@balatonregion.hu e-mail címre.