A BFT Közbiztonsági Kabinetjének segédlete a rendezvények biztonságos és szabályszerű lebonyolításához.

Tisztelt Rendezvényszervezők!

A BFT Közbiztonsági Kabinetje jelen összeállításával segíti Önöket annak érdekében, hogy a Balaton idegenforgalmi vonzását jelentő rendezvények biztonságosan és szabályszerűen kerüljenek lebonyolításra.

Az összeállítás három területen nyújt információt:

  1. A rendezvényekhez szükséges biztonsági terv vázlata, amely - a rendezvény jellegénél fogva lehet kötelező, vagy nem kötelező -, azonban segíti a gyakorlattal nem rendelkező szervezőket, vállalkozókat és engedélyező önkormányzatokat is egy ilyen terv összeállításában. Különösen javasoljuk a nagyobb létszámú látogatottságra számító, több napos, továbbá a szokásos életvitelt zavaró szabadtéri (pl: a 8- és 22 óra időpontok közé eső időszakon kívüli-, valamint a több településre kiterjedő hatással járó) rendezvények esetén.

  2. A rendezvényekkel kapcsolatos jogszabályok listája. (A kiadáskori állapot, amelyet az érvényesség érdekében javaslunk a használat előtt ellenőrizni.)

  3. Az egészségügyi ellátással, a mentéssel kapcsolatos előírások kivonata, amely azonban jogszabályi kötelezettségeket is tartalmaz.

Reméljük, hogy az összeállítás segíti munkájukat. Kérjük, hogy észrevételeiket, javaslataikat a kozbiztonsag@balatonregion.hu e-mail címre írják meg nekünk.

Siófok, 2024. április 17.

Köszönettel:
Jamrik Péter s.k.
közbiztonsági tanácsos
a BFT Közbiztonsági Kabinet elnöke

Rendezvények biztonsági terve 2024