Video műhely középiskolásoknak

A kedvezményezett neve: Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe:
Video műhely középiskolásoknak

A szerződött támogatás összege:
7 869 726 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatásból megvalósult egy műhelyfoglalkozás sorozat 2022-2023-ban, amely a helyi környezeti értékek megismerését és megőrzését célozta meg Siófok és a Balaton térségében. A szemléletformás eszköze a filmkészítés volt, célcsoportja pedig a középiskolás korosztály.

A Baross Gábor Szakképző Iskola és a Perczel Mór Gimnázium önként jelentkező tanulói vettek részt a programon. Vízügyi és madártani szakértők útmutatásával, valamint profi operatőr segítségével vettek fel Siófok környezetét jellemző jeleneteket a támogatásból beszerzett kamerákkal. A feladatok elvégzése közben nem csak filmezni tanultak a diákok, hanem környezetük értékeit, kedvező és kedvezőtlen jelenségeit is jobban megismerték.

A rövid felvételekből közösen végzett vágás keretében készültek el a végleges filmek, amelyek a környezet értékeinek megóvását, az élőhelyek és a táj védelmét hivatottak segíteni. A narrációt is diákok végezték, közérthetően megfogalmazott jelenségeket mutatnak be, magyaráznak meg, és fontos kérdéseket vetnek fel.

A részt vevő fiatalok a jövőben maguk is személetformálókká válnak filmjeiken keresztül, amelyeket siófoki és balatoni iskolák, tanárok, civil szervezetek figyelmébe ajánlunk.

Az elkészült négy film összefűzve:

Az elkészült filmek:

A projekt befejezési dátuma: 2023.08.15.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02406