Egészségturizmus a határ mentén

Az egészségturizmus kiemelkedő szerepet tölt be a határ-menti régiók gazdasági életében, mivel e területek megfelelő adottságokkal rendelkeznek termálvíz és természeti erőforrások tekintetében, hogy kiaknázzák a szabadidős, gyógyászati és wellness turisztikai lehetőségeket.

A projekt célja, hogy megvizsgálja az egészségturizmus szerepét a határ-menti régiók versenyképességének alakításában és meghatározza a versenyképesség növeléséhez szükséges főbb tényezőket. A projekt célja továbbá az egészségturisztikai fejlesztések, beruházások, támogatások, valamint az egészségturisztikai vállalkozások és intézmények szerepének a vizsgálata az érintett térségekben.

Ennek érdekében, a projekt során megvizsgálásra kerül az egészségturizmus hatása a foglalkoztatottságra, oktatásra, és a megélhetésre vonatkozóan. A horvát – magyar vizsgálati eredmények és tapasztalatok megosztása várhatóan kellő segítséget nyújt majd egészségturisztikai fejlesztési stratégiák kidolgozásához.

Partnerség: A projekt megvalósításában 2 ország Magyarország és Horvátország vett részt. A projekt vezetését, koordinálását a Balatoni Integrációs Kft. látta el.

A projekt időtartama: 2010. március 1. – 2011. június 30.
A projekt forrása: Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013