2023. június 13.

Tisztelt Partnerünk!

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség, hagyományaihoz híven idén is megszervezi 2023. június 13-án a Természetvédelmi Konferenciáját a Balaton Régióban, csopaki helyszínen.

Az éghajlatváltozás napjaink egyik legsürgetőbb és legnagyobb kihívásának számít. Ahhoz, hogy eredményesen lehessen kezelni az ezzel összefüggő feladatokat, új növekedési stratégiára van szükség, mely a gazdaságot egy modern, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággá alakítja át. Ezért az európai zöld megállapodás cselekvési tervet vázol fel a következőkre: az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése a tiszta, körforgásos gazdaságra való átállás révén; a biológiai sokféleség helyreállítása és a környezetszennyezés mértékének csökkentése.

A biológiai sokféleség elengedhetetlen az élethez. A természeti folyamatoknak köszönhető a levegő tisztasága, a víz körforgása, a növények beporzása és a természetes hulladék lebontása, csakhogy a legfontosabbak kerüljenek megemlítésre az emberi élet szempontjából. A biológiai sokféleség és az éghajlatváltozás szorosan összefügg. Ahhoz, hogy a megállapodás 2030-as céljai elérhetővé váljanak kiemelt fontossággal kell kezelni bizonyos természetes élőhelyek emberi beavatkozás előtti állapotának visszaállítását.

Mindezekre tekintettel a rendezvényünk célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a vizes élőhelyek klíma gondjairól és szerepükről a természeti értékek megőrzésében, a balatoni madarakról, a környezet-és természetvédelem turizmussal összefüggő kérdéseiről, valamint a városi területek élhetőbbé tételéről, települési jó gyakorlatokról a zöldterületek természetvédelmi célú fejlesztése kapcsán stb…

A rendezvény címe: Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban
A rendezvény időpontja: 2023. június 13.

A személyes részvételű rendezvény helyszíne: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Park Villa (Csopak, Kossuth u. 16.). Megközelíthető a Kossuth utcáról nyíló Óvoda közön keresztül!

A rendezvény tervezett programját és a jelentkezési lapot a levél melléklete tartalmazza.

Ezúton szeretnénk meghívni tisztelt Asszonyt / Urat a rendezvényre, hogy személyesen vagy a témában jártas munkatársa delegálásával vegyen részt. A rendezvényre szeretettel várjuk!

Kérjük,hogy részvételi szándékát a levél mellékleteként küldöttjelentkezési lapon jelezze legkésőbb 2023. június 7-éndélután 14.00 óráig.

A Program tervezet és a jelentkezési lap, a lap tetején, a jobb oldani "letöltések" menü alatt érhető el.

Együttműködését előre is köszönjük!