HU | EN
logo logo

Balaton Fejlesztési Tanács
Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

HU | EN

Projekttartalom

Konzorcium tagjai és az általuk megvalósítandó fejlesztések a projektben:

 

  • Balatonfüred Város Önkormányzata (770 mFt): Esterházy Kastély felújítása – Nyaralástörténeti Látogatóközpont kialakítása.

A kastély jelenleg teljesen leromlott állapotban, üresen, kihasználatlanul áll Balatonfüred belvárosában. A kastély elhelyezkedése, története, tökéletessé teszi a tervezett nyaralástörténeti tárlathoz. Látogatóközpontként, a nyújtott szolgáltatásokkal, vendéglátási lehetőséggel egész éves, időjárástól független attrakcióként fog üzemelni a Reformkor, mint kiemelt egyetemes érték helyi vonatkozásának látványos ismertetéseként.


A kép illusztráció.

  • Hévíz Város Önkormányzata (100,2 mFt) – Festetics sétány turisztikai attrakcióvá fejlesztése.

A sétány fejlesztésével élménnyé válik a világörökség területhez tartozó Hévízi tó megközelítése. A szabadtéri attrakciós elemek telepítése révén a fürdőzés előtti és utáni szabadidő minőségi eltöltése válik lehetővé a turisták számára. A 21. századi turisztikai trendeknek megfelelően kidolgozott kiállítási tematika és alkalmazott eszközei a pihenést és a szellemi feltöltődést szolgálja. A kiállítási témajavaslat teljes vertikumában bemutatja a Hévízi-tó páratlan gyógyászati adottságait, a gyógyvíz jellemzőit, illetve a környező láp-és mocsárvilág sajátos élővilágát. A gyermekeket szabadtéri múzeumpedagógiai elemek segítségével ösztönözzük a játékos tanulás élményében való részvételre.


  • Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. (73,2 mFt) – Festetics Kastély turisztikai szolgáltatásfejlesztése.

A fejlesztés keretében megújul a Kastély egyik szimbóluma, a díszkapu. Továbbá a vendégfogadás feltételeinek javítása, és minőségi fejlesztése keretében felújításra kerül a kerti nyilvános mosdó, valamint újabb nyelveken lesz elérhető a Kastély bemutatása a visualguide bővítése révén.


  • Szigliget Község Önkormányzata (470,2 mFt) – Szigligeti Vár komplex turisztikai fejlesztése.

A projekt keretében a szigligeti vár új, egyedi élményt nyújtó turisztikai elemekkel bővül a vár eddig kihasználatlan lehetőségeinek feltárása, fejlesztése révén. Modern, 21. századi, élményalapú látványelemekkel gazdagított, interaktív kiállítási tematika kerül kialakításra, mely a gyermekek, családok számára is komplex látogatói élményt fog nyújtani.