Gyors lefolyású, súlyos, méltósággal viselt betegség után, 76 éves korában elhunyt Süli Ferenc, a Balatoni Futár című térségi magazin alapítója és haláláig főszerkesztője.

A Balatoni Futár 1994 óta rendszeresen adott hírt a térség eseményeiről, kulturális és sportéletéről, a települések mindennapjairól, fejlesztéseiről.

Süli Ferenc a havilap főszerkesztői feladatai mellett a Balatoni Futárban megjelent írások jelentős részét maga jegyezte. Jelen volt a térség szakmai, kulturális és sportrendezvényein, interjúiban megszólaltatta a legjelentősebb helyi politikusokat, szakértőket, civil aktivistákat, tudósokat, művészeket. Színvonalas híradásai minden esetben erős balatoni kötődéséről tanúskodtak.

2020-ban megkapta a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség által adományozott Balaton Díjat. A díj kapcsán Vele készült interjúban így fogalmazott:

„Az ember végzi munkáját, megírja a cikket jól-rosszul, valószínűleg elfogadható szinten, elkészíti az interjúkat és úgy gondolja, hogy ez a napi teendője, kötelessége, hogy valamilyen nívóval járuljon hozzá a lakosság információjához.”

Süli Ferenc mindig is a tények, a pozitív szemléletmód, az értékek előtérbe helyezésével, magas nívón készítette írásait, melyekben tükröződött a Balaton iránti szeretete, a térség iránti elkötelezettsége.

A vezetésével immár 30 év óta megjelenő Balatoni Futár, mint a Balaton térségének állandó KRÓNIKÁSA, különleges értéket képvisel.

A Balaton Fejlesztési Tanács fontosnak tartja, hogy a Balatoni Futár szerkesztősége – Süli Ferenc emlékéhez méltóan - tovább tudja folytatni munkáját, és a jövőben is informálja a térség lakosságát, szervezeteit, a döntéshozókat a Balaton Kiemelt Térség életéről, értékeiről, problémáiról, eredményeiről.