HU | EN
logo logo

Balaton Fejlesztési Tanács
Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

HU | EN

Egészséges életmód 2016.03.30.

„Balatoni egészséges életmód innovációi” szakmai műhely - 2016.03.30 Keszthely

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. Balaton Partnerségi Napok keretében „Balatoni egészséges életmód innovációi” címmel szakmai műhelyt szervez.

A Balatoni Partnerségi Napok műhelymunkák célja, hogy

 • szakmai közösségek léthozásával a szakterületek mentén alakuljanak ki a későbbi együttműködések, egy-egy projekt megvalósítás feltételei.
 • a különféle szaktudások és tapasztalatok egyesítésével, a kulcsfontosságú szereplők együttműködésével - mint erőforrással - a természeti és kultúrális értékek megőrzése, az életkörülmények javítása, az üdülés, az egészség és a munkakörülmények fejlesztése megvalósuljon,
 • az egyedi és komplex problémák megoldására projektek szülessenek,
 • a forrást biztosító szervezetek és a térségi szervezetek közötti együttgondolkodás megteremtését elősegítsük.

Rendezvényünk szakmai keretét a 1821/2015 (XI. 12.) Kormányhatározatban elfogadott Balaton Területfejlesztési Koncepció (2014–2030) és a Balaton Területfejlesztési Stratégiai Program adja, mely stratégiai célként kezeli a régióban élők és ide látogatók egészségi állapotának és életminőségének javítása, illetve a lakosság megtartása, az újonnan letelepedők és az idelátogató turisták számának növelése kapcsán adódó feladatokat – az igényes életvitelhez szükséges feltételek megteremtésével. A Balaton térségének egészségmegőrző, rekreációs hatása, a testi-lelki megújulás és a rehabilitáció jelentősége felismerésével – kiváló lehetőség kínálkozik ezen tématerület népszerűsítésére, partneri együttműködések támogatására.

A műhelymunka időpontja: 2016. március 30, szerda, 13.00-15.30 óráig.

Megvalósult program:

13.00               Érkezés, regisztráció

13.00-13.10    Köszöntő, programismertető: Balatoni Integrációs Kft.

13.10-14.20    Prezentációk - jó gyakorlatok – tudásmegosztás

   • A „Mozdulj Balaton” története, eredményei, perspektívák (Barts János szabadidő és versenysport szakértő, Somogy Megyei Sportszövetség)
   • A „Keszthelyi Kilométerek” sikertörténete (Bedő Beáta elnök, Keszthelyi Kilométerek Egyesület)
   • Az keszthelyi Egészségfejlesztő iroda bemutatkozása, projektjeik, eredmények, utóhatások – a „370 InBody” testösszetétel analizáló készülék bemutatása (Hegedűs Mária, Keszthelyi Egészségfejlesztő Iroda)
   • A mozgás a legolcsóbb gyógyszer – új applikáció a PTE ETK fejlesztésében.

14.20-14.40     Fejlesztési stratégiák – a Széchenyi 2020 Program egészséges életmódhoz kapcsolódó fejlesztési tartalma – pályázati felhívások ismertetése

14.40-15.20    Közös tervezés - projektfejlesztés

   • A helyben lakó népesség és az idelátogatók egészségmegőrzés fejlesztése, tudásmegosztó tevékenységek és intézményei; a Balaton és környezetének népszerűsítése; – az összehangolt tevékenység fontossága.
   • Az egészséges életmódra vonatkozó minősített szolgáltatások együttműködésének segítése – és kapcsolódási pontok a balatoni egészségipar fejlesztési lehetőségeihez (Családbarát Balaton, stb). Projekt előkészítés a Széchenyi 2020 Program kiírásainak megfelelően.
   • Közös pályázatok előkészítése.

15.20-15.30    Összegzés